İlklerle Büyüyor
1973 - Pınar Süt kuruldu.
1975 - Türkiye’nin ilk UHT süt ve paketlenmiş süt ürünlerini tüketicilere sundu.
1976 - Türkiye’de ilk eritme peynir ve kakaolu süt üretimine başladı.
1978 - Pınar Dilimli Kaşar ve Krem Peynir tüketicilerle tanıştı.
1980 - Pınar Cheddar Peyniri üretildi.
1982 - Orta Avrupa, K.K.T.C. ve Orta Doğu’ya süt, peynir, tereyağı, yoğurt ve çilekli süt ürünleri ihraç edildi.
1983 - Üreticilerin kaliteli yem ihtiyacını karşılama amacıyla Çamlı Yem kuruldu.
- Türkiye’de ilk defa yerli üretim mayonez tüketiciye sunuldu.
- İlk pastörize peynir (Pınar Beyaz) ve toz ürünlerden Krem Şanti üretimi başladı.
- Pınar üçgen peynir üretimi gerçekleştirildi.
1984 - Kuveyt’e Pınar Labaneh ihracatı başladı.
1985 - Pınar Labne, Türkiye’de ilk kez tüketiciye sunuldu.
1990 - İlk meyve suyu üretimi gerçekleştirildi.
1991 - Pastörize süt Türkiye’de üretildi.
1992 - Pınar Yoğurt, Türkiye’nin ilk folyolu kapak uygulaması ile TSE’nin Altın Ambalaj Ödülü’nü kazandı.
1993 - Türk gıda sektöründe ilk TS ISO 9002 Kalite Güvence Belgesi alan şirket oldu.
1994 - Pınar Süt 10 litrelik kutupak ambalajıyla TSE’nin Altın Ambalaj ödülünü kazandı.
- Sektöründe bir ilk olarak şirket, TS ISO 9001 Belgesi’ni aldı.
1995 - Uzun ömürlü meyveli yoğurt ve hazır tatlıların üretimine geçildi.
- Light, ekstra light yoğurt ve light üçgen peynir Türk tüketicisiyle buluştu.
1997 - Pınar Süt Eskişehir Fabrikası açıldı.
1998 - %100 saf meyve suyu satışa sunuldu.
1999 - Denge markalı (Laktozsuz Süt, Kalsiyum, A, D, E Vitaminli Süt) ürünler Türkiye’de ilk kez üretildi.
2000 - Dünyada ilk defa sürekli üretim teknolojisiyle kaymaklı yoğurt yatırımı Eskişehir’de gerçekleştirildi.
2001 - Aseptik şişede UHT süt üretildi.
2004 - Pınar Kafela ve Çikola Süt piyasaya sunuldu.
- TS 13001 HACCP Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi alındı.
2005 - Türkiye’nin ilk organik sütü Pınar Organik Süt piyasaya sunuldu.
2008 - Türk gıda sektöründe bir ilk olarak Yalın 6 Sigma çalışmalarına başlandı.
- Pınar Çocuk Sütü piyasaya sürüldü.
2010 - Ballı Pınar Çocuk ve Kahvaltı Keyfi Beyaz Peynir serisi satışa sunuldu.
2011 - Gurme serisi Cheddarlı/Kekikli-Zeytinli krem ve üçgen peynirler ile organik yoğurt piyasaya sunuldu.
2012 - Türkiye’de bir ilk olan kaymak tadında %50 daha az kalorili Sütkrem satışa sunuldu.
- Ev dışı tüketim kanalına yönelik Pınar Profesyonel kuruldu.
2013 - TS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi belgelerini almaya hak kazanıldı.
- Avrupa’ya süt ve süt ürünleri ihracatı yapmaya hak kazanıldı.
- Gıda, sağlık ve beslenme konularında toplumu bilinçlendirmek amacıyla Pınar Enstitüsü kuruldu.
2014 - Keyif peynirleri ve organik tereyağı lansmanları yapıldı.
2015 - Pınar Süt Şanlıurfa Fabrikası faaliyete geçti.
- Süzme Peynir lanse edildi.
2016 - Pınar Go Peynir serisi ve Pınar Aç-Bitir Dilimli Peynirler tüketici ile tanıştı.
2017 - Pınar Protein ürün grubu piyasaya sunuldu. Ar-Ge Merkezi faaliyete geçti.
2018 - Pınar Kefir piyasaya sunuldu.
2019 - Pınar Enstitüsü’nün “Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde” projesi Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Business Call to Action Platformu tarafından Impact Champions (Etki Şampiyonları) programına dahil edildi.
2020 - Çin Halk Cumhuriyeti’ne ilk ihracat gerçekleştirildi.
- Pınar Cafe Art serisi, Pınar Multi, D vitaminli Kido ve Denge D vitaminli piyasaya sunuldu.
2021 - Choco Labne, Pınar Protein Süzme Peynir, Pınar Beyaz Ekstra Yumuşak, Pınar Denge Prebiyotik Yoğurt, Pınar Bardak Kefir raflarda yerini aldı.
2022 • Cheddarlı Krem Peynir pazara sunuldu